ARKISTOAINEISTO

Työväen Arkisto ottaa mielellään vastaan uutta sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuteen liittyvää aineistoa täydentääkseen jo olemassaolevia LHBTI-kokoelmiaan. Luovutus voi koostua papereista, valokuvista, julisteista tai sähköisestä aineistosta taikka esineistä.

Pienemmät aineistot ja erät voit helposti toimittaa toimipisteeseemme aukioloaikoina. Isommista luovutuksista ja niiden järjestämisesta on hyvä sopia erikseen. Opastamme mielellämme aineiston luovuttamiseen liittyvissä kysymyksissäsi kuten aineiston turvallisessa pakkaamisessa ja kuljettamisessa. Luovutuksesta tehdään arkistolle ja luovuttajalle yhteneväinen luovutuskirja. Työväen Arkistossa järjestämme ja luotteloimme aineistot. Esineet toimitamme Työväenmuseo Werstaalle Tampereelle.

Ota yhteyttä, jos haluat sopia aineistoluovutuksesta tai kysyä aiheesta. Puhelimitse saat meihin yhteyden soittamalla numeroon 09-7743 110 ja sähköpostitse osoitteesta info@tyark.fi


MUISTITIETOAINEISTO

Työväen muistitietotoimikunta kerää jatkuvasti uutta muistitietoa. Luovutettava aineisto voi olla esimerkiksi omaelämäkerrallista muistelua tai haastattelu. Uusi aineisto järjestetään osaksi muistitietokokoelmia ja se on Työväen Arkistossa tutkijakäytössä.

Yksittäisiä muistelmia voi lähettää sähköpostitse tekstitiedostona tai perinteisesti kirjepostina. Yhteystiedot on hyvä laittaa lähetyksen yhteyteen, jotta voimme kuitata lähettäjälle aineiston vastaanotetuksi. Omaelämäkerrallisia käsikirjoituksia, ääninauhoja tai muuten runsaampaa luovutusta tehtäessä kannattaa ottaa yhteyttä muistitiedon virkailijaan onnistuneen luovutuksen varmistamiseksi. Tarvittaessa tehdään luovutuskirja, joka selventää luovutetun aineiston käyttöoikeuksia. Muistelma-aineiston mukana on suositeltavaa toimittaa joitakin taustatietoja sekä muistitiedon kerääjästä, että kertojasta.

Ota yhteyttä sähköpostitse, jos haluat keskustella muistitietoon liittyvistä asioista. Osoitteemme on tmt@tyark.fi